Over VBK

Welkom bij Veen, Bosch & Keuning

Auteurs verbinden met lezers, daar zetten we ons zich iedere dag voor in. Ons doel: zoveel mogelijk lezers verrijken met het mooie werk van onze auteurs.

VBK uitgevers is een groep van sterke fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Samen zijn we marktleider in de algemene boekenmarkt.

over ons

Bestellers & auteurs

VBK vertegenwoordigT

We vertegenwoordigen meer dan 6000 auteurs. We creëren een podium in Nederland voor buitenlandse auteurs als Jeff Kinney, Jamie Oliver, Nicci French, Dan Brown en Haruki Murakami. Onze ‘eigen’ Herman Koch, Simone van der Vlugt, Geert Mak, Esther Verhoef, Adriaan van Dis en vele anderen begeleiden we bij het maken van hun teksten en de marketing ervan. Ook helpen we hen bij de verkoop van vertaal-, film-, tv- en theaterrechten van hun werk in binnen- en buitenland.

kernwaarden

Ondernemend & innovatief

De uitgeefwereld verandert en we worden blij van alle mogelijkheden die dat biedt. Meer dan ooit denken we vanuit de lezer.
We maken podcasts, zijn experts op online marketing gebied, en geven boeken uit van auteurs met populaire accounts op social media, zoals Fajah Lourens, Tamara de Weijer, Charlotte Labee en Marjolein Dubbers.

We ondersteunen zakelijke klanten met onze producten en diensten

Impact

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema in het boekenvak. Zowel nationaal als internationaal wordt veel aandacht geschonken aan de vraag hoe uitgeverijen en boekhandels kunnen verduurzamen. VBK heeft dat ook hoog op de agenda staan. Zo worden vrijwel alle boeken gedrukt op FSC papier en wordt er altijd gekeken naar de meest duurzame keuze bij produceren.

De Vlaamse markt

Naast de verschillende uitgeverijen zijn er VBK België en VBK|media. VBK België verzorgt de verkoop en marketing voor de VBK-uitgeverijen in Vlaanderen. VBK|media is het samenwerkingsverband van onze elf uitgeverijen in Utrecht.

organogram