Uitgeefdirecteur Alfabet Uitgevers & De Fontein

Arend Hosman

Arend Hosman was zeven jaar lang werkzaam als marketingmanager en uitgever bij Luitingh-Sijthoff en Atlas Contact. Bij De Bezige Bij was hij een jaar of vijf verantwoordelijk voor de marketing, en daarna werd hij uitgever bij Thomas Rap. Daar publiceerde hij bestsellers van onder anderen Yuval Noah Harari , Stephen Fry, Japke-d. Bouma, Selma van de Perre en Herman Finkers.

Onder de vleugels van VBK Media begon Hosman in Amsterdam een nieuwe uitgeverij: Alfabet Uitgevers. In korte tijd veroverde Alfabet een vaste plek in de boekhandel. Bekende auteurs als Herman van Veen, Wim Daniëls, Herman Finkers, Matthieu Aikins, Michal Citroen, Florian Illies, Japke-d. Bouma, Michael Lewis, Tex de Wit, Mathijs Deen en Tim Fransen publiceren bij Alfabet.

In het najaar van 2023 werd Arend Hosman tevens uitgeefdirecteur van Uitgeverij De Fontein.  De Fontein maakt de beste boeken voor het hele gezin: thrillers, romans en kinderboeken. De Fontein is de thuishaven van Nederlandse auteurs als Peter Römer (Baantjer), Kees van der Spek, Mel Wallis de Vries, Jozua Douglas en Cis Meijer. Ook publiceert De Fontein veel bekende auteurs in vertaling, zoals Karen Rose, Jojo Moyes en Sarah Lark alsook Renée Russell, Jeff Kinney en Roald Dahl