Manuscript inleveren

Manuscripten zijn van harte welkom bij ons. Wij raden u echter aan om eerst goed ons fonds te bekijken voordat u uw manuscript naar ons toestuurt. Bent u van mening dat uw manuscript binnen ons fonds past, stuur dan uw manuscript naar manuscript@lsamsterdam.nl, mits het aan de volgende voorwaarden voldoet:

De drie documenten dienen ingestuurd te worden in lettertype 12, regelafstand 2.0. Stuurt u uw manuscript s.v.p. in via het bovengenoemde mailadres en schrijf in de titel van uw e-mail om welk genre het gaat (fictie, non-fictie, spanning, fantasy), uw naam én de titel van uw manuscript. Bijvoorbeeld: SPANNING – Jansen, Jan – Wisseling van de nacht.

Wij accepteren geen handgeschreven manuscripten of manuscripten verzonden via de post of via WeTransfer. Manuscripten op een usb-stick of een cd-rom kunnen wij niet in behandeling nemen.

Gelieve uw manuscript voltooid (wij accepteren dus geen onvolledige manuscripten) en foutloos in de Nederlandse taal toe te sturen. Manuscripten in een andere taal nemen wij niet in behandeling. Heeft u uw manuscript ingeleverd, dan kunt u helaas geen herziene versie nasturen.

U ontvangt geen ontvangstbevestiging. In verband met de grote hoeveelheid manuscripten die wij dagelijks ontvangen duurt het gemiddeld 12 tot 16 weken voordat de redactie tot een beoordeling kan komen. Wij vragen hiervoor uw geduld. Gelieve tussentijds geen contact met ons op te nemen. Mocht u na 16 weken nog niets van ons vernomen hebben, stuurt u ons dan een e-mail via bovengenoemd mailadres. Telefonisch contact wordt niet gewaardeerd.

Na 16 weken zijn er drie mogelijkheden:

Wij gaan vertrouwelijk om met materiaal dat u ons toestuurt; het blijft te allen tijde uw eigendom.

Over Luitingh-Sijthoff

Luitingh-Sijthoff (LS) is een verrassende uitgeverij met een rijke historie. De uitgeverij is in 1989 ontstaan door een fusie tussen A.W. Sijthoff Uitgeversmaatschappij (opgericht in 1851) en Uitgeverij Luitingh (opgericht in 1947). Beide uitgeefhuizen gaven vanaf de oprichting een breed palet aan romans uit: van glossy romans met een hoog Mad Men-gehalte tot klassieke literatuur. Ook nu is dat nog steeds de kracht van LS. We geven romans, thrillers, fantasy-boeken, non-fictietitels en kinderboeken uit. LS wil de lezer met elke titel graag een waardevolle en blijvende leeservaring bieden. Wij kijken met open vizier naar de toekomst en brengen spraakmakende verhalen naar de lezer.