Film- en vertaalrechten

VBK Uitgeversgroep verkoopt tv- & filmrechten boek 1 ‘Kliniek Zuid’ aan producent MediaLane

VBK Uitgeversgroep heet de internationale tv- & filmrechten van het eerste boek Tegen elke prijs van de succesvolle serie Kliniek Zuid verkocht aan tv- en theaterproducent MediaLane.

MediaLane werd opgericht door Iris van den Ende en is producent van o.a. Kees & Co, Ivo Niehe’s TV show, Ranking the Stars en meer.

Kliniek Zuid is een spannende driedelige boekenserie over een cosmetische kliniek waarin de lezer een kijkje krijgt in het privéleven van cosmetisch arts Caro Benedict en haar veeleisende cliënten. In het verhaal spelen thema’s als de jacht op een onhaalbaar schoonheidsideaal, overspel en de invloed van social media een belangrijke rol.

Kliniek Zuid – Tegen elke prijs verscheen in december ‘22 en trok direct de aandacht van boekhandelaren, lezers én producenten.

Uitgever Melissa Hendriks, VBKLab: ‘Kliniek Zuid zit met haar actuele thema’s dicht op de huid van deze tijd en is een echte pageturner. Auteur Nick de Koning (pseudoniem) weet personages te creëren die je als lezer wil blijven volgen omdat ze zo ontzettend menselijk en herkenbaar zijn. We zijn erg verheugd dat de filmische kwaliteiten van dit werk snel werden herkend en de serie nu ook op beeld zal worden ontwikkeld.’

De onderhandelingen werden gevoerd door het Shared Stories Rights Agency van VBK Media. In oktober 2023 zal het tweede boek in de serie verschijnen getiteld In de steigers.