Uitgeverij

Podcast ‘Van Dis Ongefilterd’

Vanaf komende zaterdag 23 september komt Adriaan van Dis met een eigen podcast vanuit het tuinhuis van zijn uitgeverij Atlas Contact. In Van Dis Ongefilterd praat hij over alles wat hem bezighoudt met Simon Dikker Hupkes, bekend van de Wie is-podcastreeks en redacteur van de uitgeverij. Van de podcast Van Dis Ongefilterd zal tweewekelijks op zaterdagochtend een nieuwe aflevering verschijnen.

In de eerste aflevering richt Van Dis zijn blik onder meer op de komende verkiezingen, het dekolonisatieproces in voormalig Nederlands-Indië, Ivo Niehe en hoe je je wereld groter kunt maken. Ook draagt hij gedichten voor die hem inspireren, zoals ‘De terrorist – kijkt’ van zijn lievelingsdichter Wislawa Szymborska en ‘Lex barbarorum’ van H. Marsman. Zijn motto in deze aflevering: ‘Praat eens verder, léés eens wat.’

De podcast Van Dis Ongefilterd is te beluisteren op alle gebruikelijke podcast-kanalen zoals Spotify en Apple Podcast. De eerste aflevering staat vanaf zaterdagochtend 23 september online. Om de week volgt dan zaterdags een nieuwe aflevering.

Adriaan van Dis is de schrijver van een indrukwekkend literair oeuvre. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en veelvuldig genomineerd. Indische duinen (1985) werd bekroond met de Gouden Uil en Ik kom terug met de Libris Literatuurprijs 2015. In hetzelfde jaar ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn complete oeuvre. Afgelopen maand verscheen zijn bestseller Naar zachtheid en een warm omhelzen (2023).

Van Dis ongefilterd is een podcast van uitgeverij Atlas Contact. Eerdere podcasts van Atlas Contact met onder meer Dick Swaab, Geert Mak, Jan Brokken, Ewoud Kieft, Bianca Stigter, Joris Luyendijk, Wie is Poetin? en Wie is Rutte? bereikten honderdduizenden luisteraars.

De podcast is aangemeld op onder meer de volgende platforms:

 Spotifyhttps://open.spotify.com/show/5se0YLl3MwXVuoIfYtqJsr

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/van-dis-ongefilterd/id1708223580

Deezerhttps://www.deezer.com/nl/show/1000283015

Pocket Castshttps://pca.st/jdqceqle

Podimohttps://share.podimo.com/nl/podcast/eef20105-9932-41a6-bd74-5c8e6069122e