Prijzen en bestsellers

Kevin Hassing wint Kinderjury 2024

Kevin Hassing heeft de Kinderjury 2024 gewonnen met zijn boek Mus & kapitein Kwaadbaard en De wraak van de furie, in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar. Dit is vandaag bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Kinderjury in Theater DE KOM in Nieuwegein. Het is de derde keer op rij dat Hassing deze prijs in de wacht sleept, nadat hij in 2022 en 2023 ook al de winnaar was in dezelfde leeftijdscategorie.

De prijs van de Kinderjury is een belangrijke erkenning in de Nederlandse kinderboekenwereld en wordt toegekend door kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 12 jaar. Net als vorig jaar moest er in twee ronden gestemd worden. Na de eerste stemronde eindigde Hassing in de Kinderjury Top 3 samen met de auteurs Rachel Renée Russell met Dagboek van een muts: Droomreis Parijs?! (De Fontein) en Jeff Kinney met Het leven van een Loser: Het dak eraf (De Fontein).

Kevin is ongelooflijk blij om de prijs voor de derde keer in ontvangst te mogen nemen. ‘Dat zoveel kinderen op mijn boek hebben gestemd, laat zien dat lezen leeft. Iedereen die gestemd heeft, bedankt!’

Mus & kapitein Kwaadbaard en De wraak van de furie neemt lezers mee op een avontuurlijke reis vol humor, vriendschap en fantasie en is het vierde, los te lezen deel over het stoere weesmeisje Mus en haar grote piratenvriend kapitein Kwaadbaard. Eerder verschenen Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen, Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken en Mus & kapitein Kwaadbaard en De Amorfe. Linde Faas maakt de illustraties voor deze serie. Op dit moment werkt Kevin aan het vijfde en tevens laatste deel.