Prijzen en bestsellers

Karsu’s Kitchen bestverkochte kookboek 2023

Karsu’s Kitchen, het kookboek van multitalent Karsu, is dit jaar het bestverkochte kookboek van Nederland. Daarnaast is zij gisterenavond uitgeroepen tot de grote winnaar van de FavorFlav Food Top 100. Eerder deze maand nam Karsu ook al de Harper’s Bazaar Woman of the Year 2023 award in ontvangst uit handen van Gunay Uslu, demissionair staatsecretaris voor Cultuur en Media.

Het kookboek

Na twee seizoenen Karsu’s Turkse Keuken en het nieuwe reis- en kookprogramma Karsu’s Turkije op 24Kitchen kwam de zangeres en pianiste, die een grote passie voor koken heeft, dit jaar met haar eerste kookboek Karsu’s Kitchen. Voor de totstandkoming van het boek maakte Karsu een culinaire droomreis door Turkije. Samen met haar familie werden maar liefst 75 favoriete recepten uit de rijke Turkse keuken verzameld en op beeld vastgelegd.

Enkele maanden na de reis vond de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië plaats, waaronder in de geboortestreek van haar ouders. Karsu zette zich direct in om zo veel mogelijk geld voor de slachtoffers op te halen via Giro555 en besloot ook de inkomsten van de voorverkoop van Karsu’s Kitchen te doneren. Hiermee is meer dan een half miljoen euro opgehaald. Het boek stond wekenlang op de eerste plek van de Beststeller Top 60.

FavorFlav Food Top 100

Gisterenavond vond voor het zevende achtereenvolgende jaar de bekendmaking van de Top 100 van culinair platform FavorFlav plaats in het Krasnapolsky in Amsterdam. Karsu staat met stip op de eerste plek, gevolgd door Ron Blaauw en het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

De Top 100 ‘hoeders van goede smaak’ is samengesteld door de redactie van FavorFlav, tezamen met haar culinaire netwerk en Hall of Fame, bestaande uit voorgaande winnaars en gastronomen met een bijzondere staat van dienst, waaronder Janny van der Heijden, Joris Bijdendijk, Jonnie en Thérèse Boer en Miljuschka Witzenhausen.