Uitgeverij

De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy viert 4 jaar van inspiratie en liefde

Charlie Mackesy’s tijdloze meesterwerk blijft wereldwijd harten raken!

Dit jaar vieren we de vierde verjaardag van de bestseller De jongen, de mol, de vos en het paard van auteur en kunstenaar Charlie Mackesy. Sinds de verschijning in 2020 veroverde het verhaal van de vier vrienden de harten van miljoenen lezers wereldwijd, en bereikte het indrukwekkende mijlpalen.

Met trots kondigen we aan dat De jongen, de mol, de vos en het paard onlangs het indrukwekkende aantal van 650.000 verkochte exemplaren in Nederland en Vlaanderen heeft overschreden. Ook laten lezers ons nog regelmatig weten dat het boek wordt gebruikt op bruiloften, begrafenissen en andere grote levensgebeurtenissen. Het toont maar aan dat het boek een diepgaande impact heeft op lezers van alle leeftijden en achtergronden. Het boek staat inmiddels 200 weken in de Bestseller60 en is daarmee een vaste waarde voor alle boekhandels in ons land.

In 2021 nam vertaler Arthur Japin de award voor het Platina Boek in ontvangst, een erkenning voor zijn buitengewone prestaties op de boekenmarkt. Charlie Mackesy won in 2023 bovendien een Oscar voor de beste korte animatiefilm met Het geanimeerde verhaal, een film die op De jongen, de mol, de vos en het paard is gebaseerd.

De jongen, de mol, de vos en het paard blijft een bron van troost, inspiratie en reflectie voor lezers over de hele wereld. Het boek is verkrijgbaar bij alle toonaangevende boekhandels en online retailers.

Over Charlie Mackesy:
Charlie Mackesy is een veelgeprezen kunstenaar, schrijver en illustrator. Zijn unieke stijl en diepgaande verhalen hebben een speciale plaats veroverd in de harten van miljoenen lezers over de hele wereld. Met een ongeëvenaarde gave om emoties te vangen in kunst en woorden, blijft Mackesy een bron van inspiratie voor velen.