Prijzen en bestsellers

De Camino van Anya Niewierra wint NS Publieksprijs 2023

De literaire thriller, De Camino, van bestsellerauteur Anya Niewierra heeft de NS Publieksprijs 2023 gewonnen!

Van De Camino zijn al meer dan 150.000 exemplaren verkocht en het boek haalde als eerste Nederlandse thriller meer dan 2500 vijfsterrenbeoordelingen op het lezersplatform Hebban. De Camino heeft daarnaast zowel de Hebban Thrillerprijs als de Thrillzone Award gewonnen en was de Hebban Favoriet 2021.

De Camino kreeg 34% van de 106.914 stemmen die werden uitgebracht.

Auteur Anya Niewierra over het winnen van de NS Publieksprijs 2023: ‘Ik ben vereerd, ontroerd ook, maar bovenal ontzettend dankbaar. Elke prijs is bijzonder, maar het winnen van een publieksprijs is extra speciaal. Ik bof met mijn lezers, want dankzij hen is De Camino het succes geworden dat het nu is. En daar reken ik ook de boekverkopers onder! Zij waren het die het boek vanaf het begin omarmden en anderen wisten te enthousiasmeren. Zonder al mijn lezers was dit niet gelukt! Bedankt voor jullie stem, jullie enthousiaste reacties, en vooral voor het lezen!’

Over Anya Niewierra

Anya Niewierra schreef de thrillers Vrij uitzichtHet dossierHet bloemenmeisje en De Camino evenals de dagboekroman Ook dat nog (met haar dochter Merel Godelieve). Anya woont en werkt in Zuid-Limburg. Naast schrijver is ze Algemeen Directeur van Visit Zuid-Limburg. Haar nieuwste literaire thriller De nomade verschijnt in het voorjaar van 2024.