Dag van de mantelzorg

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag zetten we de 5 miljoen mantelzorgers in Nederland in het zonnetje. Want mantelzorger zijn is niet vanzelfsprekend; het is bijzonder en verdient waardering.

Onderstaande boeken lenen zich perfect als cadeau voor mantelzorgers. Het biedt hen ontspanning, een hart onder de riem en de erkenning die ze verdienen.

Klein geluk voor de mantelzorger
Auteurs: Maria Grijpma en Inge Jager
ISBN: 9789020219890
Consumentenprijs: € 20,-
Digitaal inkijkexemplaar

Klein geluk voor de mantelzorger van Maria Grijpma en Inge Jager is een cadeautje voor iedere mantelzorger! In de vorm van recepten die telkens beginnen met een herkenbare situatie of behoefte geven Maria en Inge o.a. inspiratie, steun, troost, praktische suggesties, (h)erkenning en ervaringsverhalen. De heldere en liefdevolle aanwijzingen van Maria en Inge helpen (overbelaste) mantelzorgers om stap voor stap klein geluk terug in hun leven te brengen. Zo kun je helemaal op jouw manier een veerkrachtige mantelzorger zijn, met alle steun en hulp die jij nodig hebt. Deze herziene editie (2022) is aangepast aan de visie van Positieve Gezondheid.

De jongen, de mol, de vos en het paard
Auteur: Charlie Mackesy
ISBN: 9789026623844

Consumentenprijs: € 20,-
Digitaal inkijkexemplaar

Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.