Nieuwsberichten 8 maart. 2019

‘Wolf’ Boek van de Maand maart

'Een vrouw wordt niet als vrouw geboren, maar tot vrouw gemaakt,’ schreef Simone de Beauvoir al in 1949. Maar wát maakt de vrouw? In 'Wolf' (Atlas Contact) ondernemen dertien vrouwen een zoektocht naar een antwoord. De perfecte essaybundel voor de Boekenweek, die dit jaar als thema 'De moeder de vrouw' heeft.

In maart reserveer je het Boek van de Maand zonder verzendkosten én van € 19,99 voor € 17,50 via Boekenwereld.com.

Over Wolf

Wolf bevat dertien essays over ‘de vrouw’ van Merel Bem, Basje Boer, Anaïs Van Ertvelde, Bo van Houwelingen, Emy Koopman, Maartje Laterveer, Nelleke Noordervliet, Marja Pruis, José Rozenbroek, Maral Noshad Sharifi, Naema Tahir, Yaël Vinckx en Herien Wensink. Hun essays zijn persoonlijk, analytisch en geschreven vanuit diverse achtergronden en invalshoeken.

De vrouw in kunst, film en muziek, de vrouw als moeder, rolmodel of lustobject. De vrouw als sekse en als gender, als vrouw – en wat is dat dan? Wolf trekt geen definitieve conclusies maar wil een prikkelende bijdrage vormen aan het feministische debat, en vooral de aanzet zijn tot een open gesprek.

Over Maartje Laterveer

Wolf werd samengesteld door Maartje Laterveer (1976), schrijver en journalist. Eerder verscheen van haar hand Vrouwen en seks (2017) en De mooiste kleur die niet bestaat (2012), dat werd genomineerd voor de Bronzen Uil. Ze schrijft voor onder meer Vogue en de Volkskrant en heeft een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad.