Nieuwsberichten 15 juni. 2018

Willem Asman wint Gouden Strop 2018 met Enter

Willem Asman heeft met zijn thriller Enter – Rebound 1 (Ambo|Anthos) de prestigieuze Bookspot Gouden Strop 2018 gewonnen. Hij nam daarmee een geldbedrag van € 20.000,- en een sculptuur in ontvangst.

Willem Asman - EnterUit het juryrapport: ‘Enter – Rebound 1 is een boek dat je af en toe weg moet leggen om de stress en eenzaamheid van de hoofdpersoon van je af te schudden. Het probleem? Je wilt het helemaal niet wegleggen, want Willem Asman verleidt je steeds weer om door te lezen. En ook als je dit eerste deel van zijn REBOUND-trilogie uit hebt, verlang je naar meer. […] Asman weeft een web van plotlijnen en schrijft in een tempo dat je af en toe naar adem laat happen.’ Lees hier het volledige juryrapport.

REBOUND-trilogie

Enter is het eerste deel van de REBOUND-trilogie. Deel 2, Error, is inmiddels ook verschenen. Het derde en laatste deel, Exit, verschijnt half juni. Alle drie de delen zijn hiermee in één jaar verschenen.

Over Enter

Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin. Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. Op datzelfde moment wordt in Miami een brute aanslag gepleegd. Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering en de aanslag probeert ze haar contactpersoon bij het getuigenbeschermingsprogramma te bereiken. De reactie die ze krijgt laat haar achter met nog meer vragen: haar zaak is er niet bekend. Moet ze dan zelfs betwijfelen dat ze ooit in dat programma zat? En wie heeft haar dochter?