Nieuwsberichten 2 maart. 2020

Wie omkijkt Boek van de Maand maart

Vers van de pers: de roman 'Wie omkijkt', de Nederlandse vertaling van 'American Dirt'. De Amerikaanse editie kwam direct binnen op #1 in de NYT bestsellerslijst. Het boek is vertaald in 31 talen en de filmrechten zijn verkocht. Het boek is Boek van de Maand op Boekenwereld: bestel je hem in maart, dan betaal je geen verzendkosten.

Lees meer over het Boek van de Maand en/of bestel het boek op Boekenwereld.

Over Wie omkijkt

Tijdens een familiefeestje in Acapulco, Mexico, worden al Lydia’s familieleden vermoord door het plaatselijke drugskartel. Alleen zij en haar jonge zoon Luca overleven. Lydia kan maar één veilige plek bedenken: El norte, de Verenigde Staten. Wat volgt is een adembenemend vluchtverhaal: dwars door Mexico, bovenop de goederentrein die ook wel ‘het Beest’ wordt genoemd, op weg naar de Amerikaanse grens.

Wie omkijkt van Jeanine Cummins is een onvergetelijke roman over misdaad, onrecht en de onvoorstelbare kracht van moederliefde.

Anderen over het boek

  • Oprah Winfrey: ‘Dit verhaal heeft mijn kijk op wat het betekent om een vluchteling te zijn totaal veranderd.’
  • Sander Steggink, acccountmanager Ambo|Anthos: ‘Een ontluisterd verslag van een moeder en zoon die het geweld van een drugskartel proberen te ontvluchten. Prachtig beschreven hoe de band tussen moeder en zoon zich ontwikkelt en hoe ze samen verder in het leven lijken te komen, ondanks alles. Aangrijpend en op een vreemde manier ook nog spannend, alsof je een thriller aan het lezen bent. Een onderwerp waar ik niet heel veel over wist, maar wat op mij zeer veel indruk heeft gemaakt.’

Boektrailer