Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Wereldrecord ‘wildbreien’ op de Amsterdamse grachten

Geesje Mosies en Kim Poelwijk presenteerden afgelopen dinsdag op ludieke wijze hun nieuwe boek: Hoooked on Knitting, breien en haken met RibbonXL (Tirion). Mosies en Poelwijk gaven op een volledig ingepakte rondvaartboot een korte workshop breien. Nog nooit eerder werd zo’n groot object ingepakt door wildbreiers.  Aan het breiwerk voor de boot werkten meer dan 75 breisters mee en er werd 48.000 meter materiaal gebruikt. Het materiaal weegt 215,5 kg, beslaat een oppervlakte van 39 vierkante meter en is gemaakt van Zpagetti en RibbonXL. RibbonXL is een variant op Zpagetti, een uniek gerecycled textielgaren waarmee je makkelijk en snel kunt haken, breien of knopen.

 

De rondvaartboot werd beschikbaar gesteld door Canal Company. ‘Over het idee om één van onze rondvaartboten in te breien waren we direct enthousiast. Wij vinden het altijd leuk om mee te werken aan ludieke acties op en rond de Amsterdamse grachten. Bovendien hebben wij nu een unieke boot in een bont gekleurd jasje!’ aldus Karen van der Zanden, Commercieel Directeur Canal Company.

Recyclen van restmateriaal

Hoooked on knitting, breien en haken met RibbonXL is het vierde boek van ondernemer Geesje Mosies waarin ze op een creatieve manier restmaterialen hergebruikt. Haar eerdere boeken gingen over onder andere haken en knopen met Zpagetti, het inmiddels razend populaire restmateriaal uit de mode- en textielindustrie, dat ook internationaal een grote hit is. Het materiaal is ontstaan vanuit een passie voor mode, creativiteit en duurzaamheid. Geesje Mosies: ‘Toen ik zag hoeveel restmateriaal er werd weggegooid in de kledingindustrie, heb ik het opgekocht en in dikke slierten laten snijden. Op deze manier kan je het materiaal op een stijlvolle manier hergebruiken.’ Kim Poelwijk van Echtstudio schreef ook mee aan het tweede boek van Geesje; Helemaal Hoooked, meer doen met Zpagetti.

 

Het breiwerk rondom de boot wordt gedoneerd aan Save The Children. Zij zetten het materiaal komend najaar in bij een nieuwe campagne.