Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Vertaalrechten Ventoux verkocht

Ventoux, de succesroman van Bert Wagendorp, wordt vertaald in het Duits. De vertaalrechten van de roman zijn in een veiling tussen verschillende grote uitgeverijen verkocht aan btb Verlag.

bert-wagendorp-ventouxUrsula Bergenthal, uitgever bij btb, is erg enthousiast over de aankoop van Ventoux: ‘Bij iedereen die ik erover vertel spreekt Ventoux direct enorm tot de verbeelding. Het boek roept heel sterk associaties en gevoelens op over weemoedige herinneringen aan de zomer.’

In Duitsland ontstond al snel enthousiasme over het boek, zowel door de overweldigende verkoopcijfers in Nederland als door het verhaal dat Ventoux vertelt over mannenvriendschappen met wielrennen als verbindende factor.

Bij btb verschijnt ook het werk van onder andere Haruki Murakami, Stefan Brijs, Dimitri Verhulst en Midas Dekkers.

Het succesverhaal van Wagendorps roman wordt met de Duitse vertaling ondertussen almaar groter. Met inmiddels 75.000 verkochte exemplaren prijkt Ventoux deze zomer hoog op de Nederlandse bestsellerlijsten. Op het moment wordt gewerkt aan de gelijknamige speelfilm met in de hoofdrollen onder anderen Wilfried de Jong en Gijs Scholten Aschat.