Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Vertaalrechten Loes Riphagen verkocht aan Frankrijk en Rusland

Loes Riphagen vergroot haar nationale bekendheid dit jaar met het Prentenboek van de Kinderboekenweek. En ook haar internationale succes breidt zich verder uit. In de aanloop naar de Children’s Book Fair in Bologna verkocht De Fontein Jeugd de vertaalrechten van Slaapkamernachtdieren aan Frankrijk.

Loes RiphagenDe rechten van Huisbeestenboel zijn net verkocht aan Rusland. De boeken van Riphagen zijn al verkrijgbaar in onder meer Duitsland, de Verenigde Staten, Denemarken, China, Japan en Slovenië.

Riphagen wordt alom geprezen om haar prachtige illustraties en haar gevoel voor detail. Uit haar werk spreekt een enorme fantasie. De Belgische toneelgroep Compagnie Victor B. raakte hierdoor geïnspireerd en bewerkte het boek Slaapkamernachtdieren tot een bijzondere familievoorstelling. Deze Franstalige voorstelling speelt vanaf dit voorjaar op diverse plaatsen in België.

Volgende week verschijnt Riphagens nieuwste boek Vlieg op, dikke bromvlieg!, een kijkboek boordevol humoristische details. Momenteel werkt Loes Riphagen hard aan het Prentenboek van de Kinderboekenweek.