Nieuwsberichten 21 februari. 2020

Verrassend nieuw boek Dan Brown in aantocht: prentenboek met muziekapp

Internationaal bestsellerauteur Dan Brown komt met een verrassende nieuwe uitgave: een prentenboek met bijbehorende klassieke muziek, gecomponeerd door Brown zelf. Wereldwijd verschijnen boek en muziek op 1 september 2020 in meer dan 27 landen. De rechten voor het Nederlandse taalgebied zijn geacquireerd door uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waar het project onder de titel Het wilde dierenorkest verschijnt.

Dan Brown – behalve auteur zijn leven lang ook al muzikant – schreef en componeerde een muzikaal avontuur, waarin zijn liefde voor verhalen, klassieke muziek en raadsels samenkomen in een knap georkestreerd geheel. Klassieke verhalen als Peter en de wolf en de prentenboeken die hij zelf als kind las vormden daarvoor de inspiratiebron. Voor de schrijver van bestsellers als De Da Vinci Code en Oorsprong is Het wilde dierenorkest niet alleen zijn prentenboekendebuut, maar ook de eerste keer dat hij muziek uitbrengt.

Unieke lees-, kijk- en luisterervaring

De muziek die bij dit boek hoort is met een gratis app op alle devices af te spelen en geeft een extra dimensie aan het voorlezen. Met gebruik van augmented reality is de muziek eenvoudig op te roepen. Ga naar wildsymphony.com/ voor een impressie. De kleurrijke en geestige illustraties zijn gemaakt door de Hongaarse Susan Batori. Het resultaat is een unieke lees-, kijk- en luisterervaring!

Meesterlijk gecomponeerd prentenboek

Centraal in het boek staat het muzikale avontuur van Maestro Muis, die over land en over zee langs verschillende dierenvrienden reist: van de waanzinnige walvis en jakkerende jachtluipaarden tot kleine kevers en zwierige zwanen. Elk dier heeft een eigen geheim – en een eigen wijsheid. Tijdens zijn tocht laat Maestro Muis overal sporen achter: op elke pagina is een verborgen bijtje te vinden, losse letters vormen tezamen een woord en natuurlijk zijn er raadsels —zoals we van Brown gewend zijn.

De vertaling is in handen van Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes, bekend van o.a. Ulysses van James Joyce en de songteksten van The Beatles en Bob Dylan.

Muzikale samenwerking

Wereldwijd worden er concerten van Het wilde dierenorkest gehouden in samenwerking met voorname internationale orkesten. De datum voor de wereldwijde première wordt later bekendgemaakt. Ook in Nederland wordt dit najaar een concert georganiseerd. Meer informatie volgt later.

Dan Brown: ‘Ik hou ervan om verhalen te vertellen, en in mijn romans probeer ik altijd verschillende thema’s met elkaar te verweven. Met Het wilde dierenorkest wilde ik voortborduren op dit uitgangspunt en een waarlijk gelaagde belevenis maken waarin ik drie verschillende talen tegelijk gebruik: kunst, muziek en woorden. Zoals een opera zijn toehoorders betovert met prachtige decors, dramatische muziek en lyrische zang, moet Het wilde dierenorkest een meeslepend feest voor de ogen, oren en geest worden, en dat allemaal tegelijkertijd.’

‘In Het wilde dierenorkest komt alles samen waar Dan Brown zo goed in is: een spannend verhaal gelardeerd met woordraadsels en opdrachten en met door hemzelf gecomponeerde muziek. Het is een eer om zo’n geweldig prentenboek voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden te mogen uitgeven!’ aldus Thille Dop, Senior Uitgever Kind, Jeugd & YA.

Dan Brown

Dan Brown is een van de bestverkochte auteurs ter wereld. Zijn thrillers zijn in 56 landen uitgegeven en er werden wereldwijd meer dan 220 miljoen boeken van verkocht. In Nederland en België zijn meer dan 5 miljoen exemplaren in Nederlandse vertaling over de toonbank gegaan. Zijn bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie (Angels & Demons) en Inferno zijn succesvol verfilmd met Tom Hanks in de rol van Robert Langdon. Dan Brown schrijft momenteel aan een nieuw boek met Robert Langdon in de hoofdrol.