Nieuwsberichten 16 juni. 2017

VBK verkoopt wereldrechten ‘The power of the heart’ aan Simon & Schuster

Atria Books, een imprint van Simon & Schuster’s divisie Atria Publishing Group, heeft de wereldrechten verworven op het boek The power of the heart van de Nederlandse auteur Baptist de Pape. Het in New York gevestigde Simon & Schuster is een van de vier grootste uitgeverijen van Engelstalige fictie en non-fictie ter wereld.

wereldrechten-the-power-of-the-heart-verkocht
Ondertekening contract op de Frankfurter Buchmesse. Op de foto (v.l.n.r.): Martine Litjens, Arnoud Fioole, Judith Curr, Baptist de Pape, Mattijs van Moorsel en Wiet de Bruijn

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een imprint van Simon & Schuster de rechten heeft verworven op de wereldwijde uitgave van een boek van een Nederlandse auteur. “Wij zijn zeer ingenomen met het feit dat wij uitgeefpartner mogen zijn van dit bijzondere multimediaproject”, aldus Judith Curr, uitgeefdirecteur van Atria Publishing Group. “De wijsheid in dit boek zal de lezer inspireren om het ware doel in zijn of haar leven te vinden.”

In zijn boek The power of the heart beschrijft De Pape wat we in ons dagelijks leven allemaal voor elkaar kunnen krijgen als we de moed hebben om naar de stem van ons hart te luisteren. Die boodschap wordt in zijn boek bevestigd door pakkende, persoonlijke verhalen en wijsheden van een ongeëvenaarde verzameling van de meest vooraanstaande spirituele denkers, schrijvers en wetenschappers van onze tijd, onder wie Paulo Coelho, Deepak Chopra, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Maya Angelou, Jane Goodall en vele anderen. Hun bijdragen, gebaseerd op exclusieve interviews voor de camera, vormen niet alleen de rode draad door het boek, maar ook door de gelijknamige film, die ontwikkeld en geproduceerd wordt door HeartWorks Entertainment in co-productie met NL Film.

Baptist de Pape: “We hebben onszelf geprogrammeerd om alles in het leven rationeel te benaderen. Dit boek laat ons juist zien hoe de stem van ons hart onze kijk op geld, gezondheid, relaties en andere facetten van het leven op verbluffende wijze kan veranderen. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe bevoorrecht ik ben dat ik van 18 ware iconen heb mogen leren. Zonder hun inzichten en wijsheden had ik dit unieke en indrukwekkende project niet kunnen realiseren. Datzelfde geldt voor de onvoorwaardelijke en niet aflatende steun van mijn partners Arnoud Fioole en Mattijs van Moorsel.”

Het boek en de gelijknamige film zullen in het najaar van 2014 wereldwijd verschijnen. De Nederlandstalige versie van het boek zal worden uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

Martine Litjens, uitgever Spiritualiteit & Persoonlijke Groei van Kosmos Uitgevers: “De Nederlandse tekst en de Engelse vertaling zijn definitief tot stand gekomen in het huis van Kosmos. Ik ben bijzonder trots op het resultaat, met deze rechtenverkoop aan Atria tot geweldig gevolg.”

Shared Stories, het auteursmanagementbureau van uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep, trad voor de auteur op als literair agent.

Volg alles rondom The Power of the Heart op deze site.