Nieuwsberichten 16 juni. 2017

VBK-titels te koop via e-book download card QINQO

Op boekenbeurs Manuscripta presenteerde QINQO begin september fraai gestileerde kunststof cadeaukaarten waarmee winkels voortaan e-books aan de kassa kunnen verkopen. QINQO gaat daarvoor onder andere samenwerken met VBK; dit najaar komen daarom titels uit van onder meer Herman Koch, Esther Verhoef, Geert Mak, Adriaan van Dis, Saskia Noort, Stephen King en Paulien Cornelisse.Met een cijfercode op de kaart kan de lezer thuis de e-books downloaden die hij in de winkel heeft afgerekend.

 

De kaarten maken e-books tastbaar en zijn geschikt om cadeau te doen, voor mensen die liever geen e-books via internet kopen en voor (boek)winkels die willen profiteren van de opkomst van elektronisch lezen.

 

Displays
De komende tijd worden honderden winkels voorzien van displays met de kaarten van QINQO, met dikwijls een interactieve monitor die het kiezen vergemakkelijkt. Het assortiment bevat zogeheten titelkaarten (voor nieuwe titels), auteurskaarten (keuze uit 3 titels uit het volledige oeuvre van een schrijver) en genrekaarten (diverse titels van diverse auteurs). Voor titelkaarten wordt de prijsstelling van een reguliere download gevolgd. De e-books van een titel- of genrekaart zijn tot 50 procent goedkoper dan normaal. De keuze van te downloaden titels van een betreffende auteur hoeft pas te worden gemaakt bij het verzilveren van de kaart op de QINQO-website.

 

Muziek, games en films
Dit voorjaar heeft QINQO al muziek uitgebracht met dergelijke kaarten, zoals het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis. Albums van andere grote nationale en internationale artiesten komen er aan. Online games zijn al langere tijd op deze wijze te koop, terwijl de verkoop van films in de planning staat.