Persberichten 16 juni. 2017

VBK start auteursmanagementbureau

VBK wil de huidige rechtenafdeling verder ontwikkelen tot een professioneel auteursmanagementbureau, dat toegevoegde waarde biedt aan auteurs om op velerlei wijzen hun publiek te bereiken.

Dorien van Londen

Naast het zoeken naar buitenlandse uitgevers om vertalingen uit te brengen en het mogelijk maken van theater- en filmproducties, worden er ook andere activiteiten ontwikkeld zoals het geven van lezingen of het organiseren van events. Er is nog veel meer mogelijk op dit gebied en daarin willen wij onze auteurs en hun publiek meer service verlenen.

 

Ons thema hierbij is: Ondernemen, Verbinden en Inspireren. Wij bieden onze auteurs toegevoegde waarde op het gebied van alle (neven)rechten van zijn/haar intellectueel eigendom. Het bureau zal actief samenwerken met alle VBK-uitgeverijen en hun auteurs. Op termijn worden activiteiten ook buiten VBK ontwikkeld.

 

Dorien van Londen is per heden senior auteursmanager van het nieuwe bureau. De businessunit wordt opgezet om met allerlei activiteiten auteurs onder de aandacht te brengen en rapporteert aan Chris Herschdorfer (directeur-uitgever Ambo|Anthos).

 

Dorien van Londen: ‘Na jaren in de muzieksector te hebben gewerkt, komen nu de auteurs en hun verhalen op mijn pad en daar ben ik erg blij mee. Ik vind het een eer om als senior auteursmanager met en voor de auteurs en uitgevers van VBK aan de slag te mogen gaan. Ik hoop bestaande en nieuwe ideeën onder te brengen in een gloednieuwe organisatie die nauwe samenwerking aan wil gaan met auteurs, uitgevers, boekverkopers, het bedrijfsleven en de media maar natuurlijk ook met de lezers. De auteurs en hun verhalen staan centraal en grenzen zie ik nog even niet: het gaat om nieuwe plannen, nieuwe evenementen, nieuwe manieren van samenwerken en dus voor velen om onbetreden paden. Spannend en ongewis maar met mogelijk prachtige verrassingen. Wat mooi dat ik mij nu ook op deze paden mag begeven.’

 

Chris Herschdorfer: ‘Met de komst van Dorien geven we een extra impuls aan onze ambitie om nog meer te doen voor onze auteurs. Naast de huidige, succesvolle activiteiten op het gebied van buitenlandse rechten is er nu volop ruimte en ondernemingszin om nieuwe activiteiten te ontplooien. We hebben Dorien leren kennen als een energiek en enthousiasmerende professional, ze is zowel een creatieve denker als een strategische ondernemer met oog voor de veelzijdigheid van onze uitgeverijen, medewerkers en auteurs. Dorien zal leiding geven aan Uta Matten en Elaine Michon.’

 

Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv is een groep van Nederlandse en Belgische fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Samen zijn we marktleider in de algemene boekenmarkt. In een markt vol uitdagingen maken we met circa 300 gepassioneerde medewerkers (e-)boeken in alle soorten en maten, produceren we tijdschriften, en organiseren we evenementen en manifestaties.