Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Vijf VBK-boeken genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017

Maar liefst vijf boeken van VBK-uitgeverijen zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017 en maken kans op deze felbegeerde publieksprijs. In de categorie 10-12 jaar zijn vier (van de vijf!) nominaties van Uitgeverij De Fontein; in de leeftijdsgroep 6-9 jaar is De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre van Marte Jongbloed (Luitingh-Sijthoff) kanshebber.

prijs-van-de-nederlandse-kinderjuryDe VBK-nominaties voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Een van de genomineerde boeken van De Fontein is Costa Banana 2 – De ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas. Vorig jaar werd deel 1 – De gruwelijke generaal – bekroond met de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Naast het knotsgekke boek van Jozua Douglas maakt 100% Coco New York van Niki Smit kans op de Kinderjuryprijs. Dit is de zevende keer dat Niki Smit is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2014 won Niki deze prijs met 100% Coco. In 2015 ontving ze de Pluim van de Nederlandse Kinderjury voor 100% Coco Paris.

 

De andere twee genomineerde boeken zijn Dagboek van een muts 10 – Puppy love van Rachel Renée Russell en Het leven van een Loser – ff offline van Jeff Kinney. Op de website van Luitingh-Sijthoff lees je meer over De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre.

 

Op de website van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury lees je meer over de overige genomineerden.

Bekendmaking winnaar

Op 11 juni wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Kinderboekenparade, een gratis kinderboekenfestival in en om het Kinderboekenmuseum in Den Haag.