Nieuwsberichten 12 januari. 2018

Vijf VBK-boeken genomineerd voor Beste Spirituele Boek tijdens Maand van de Spiritualiteit 2018

Van 12 januari tot en met 11 februari vindt de Maand van de Spiritualiteit 2018 plaats. Tijdens de Maand wordt de prijs voor het Beste Spirituele Boek 2018 uitgereikt. Van de zes genomineerde boeken zijn er maar liefst vijf van VBK.

Beste Spirituele Boek 2018

Dit zijn de genomineerde boeken:

Je kunt tot en met 31 januari stemmen.

Maand van de Spiritualiteit

De Maand van de Spiritualiteit sluit aan bij de behoefte aan inspiratie en zingeving in het leven. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’. Tijdens de Maand worden er door het hele land activiteiten georganiseerd die aansluiten bij het thema.

Thema

Het thema van De Maand van de Spiritualiteit 2018 is ‘Opnieuw beginnen’.

“In het leven en in de kunst moet men elke dag opnieuw beginnen,” zei Louis Couperus ooit. Maar hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven? Lang niet iedereen gelooft in de kracht van een compleet nieuwe start. Zonde, want wie opnieuw begint vergeeft zichzelf voor zijn gemaakte fouten en creëert daarmee nieuwe kansen. Door te falen leer je en groei je.

Opnieuw beginnen gaat over jezelf herpakken, jezelf vernieuwen, de zaken compleet anders kunnen en durven benaderen. Een nieuwe start maken vergt moed, maar kan voor iedereen nuttig zijn. Nuttig voor onszelf, maar ook voor onze relaties met anderen. Loont het echt om altijd alles uit te praten, te herkauwen en te over-analyseren, of is het soms beter om simpelweg samen opnieuw te beginnen?

Daphne Deckers schreef het essay Sterrenstof, vanaf 12 januari voor € 3,50 te koop in de boekhandel.