Nieuwsberichten 25 januari. 2019

VBK België en uitgeverij Sterck & De Vreese slaan handen in elkaar

Vanaf januari 2019 zal VBK België ook de marketing en sales opnemen voor de kersverse uitgeverij Sterck & De Vreese en de reeds bestaande imprints van Steven Sterk (Noordboek en Bornmeer). Voor VBK België is dat een primeur.

Het bedrijf verzorgt al jaren de commerciële vertegenwoordiging in België voor de Nederlandse uitgeverijen van de groep en die voor hun Vlaamse uitgeverij Houtekiet. Het is echter de eerste maal dat VBK België samenwerkt met een uitgeverij die niet tot de Nederlandse VBK Uitgeversgroep behoort.

Sterck & De Vreese is de nieuwe uitgeverij opgericht door Steven Sterk en Katrien De Vreese. Beide uitgevers hebben jarenlange ervaring in het uitgeefvak. Ze zullen zich vooral toespitsen op non-fictieboeken, waarbij de nadruk ligt op cultuur en geschiedenis in de brede zin van het woord.

Sterck & De Vreese ambieert jaarlijks ca. vijftig nieuwe non-fictietitels op de markt te brengen, waarvoor VBK België op maat gerichte campagnes zal uitwerken voor de diverse boekhandels en de B2B-kanalen.