Nieuwsberichten 29 oktober. 2021

VBK begint audioproductiehuis VBK AudioLab

VBK heeft een eigen audioproductiemaatschappij opgericht die zich volledig richt op podcasts en audioverhalen: VBK AudioLab.

VBK is marktleider in de algemene boekenmarkt en vertegenwoordigt ruim 7500 auteurs, waaronder bijvoorbeeld Herman Koch, Simone van der Vlugt en Adriaan van Dis. Auteurs kunnen nu via VBK AudioLab binnen de vertrouwde relatie met hun uitgevers podcasts maken, zodat hun verhalen een nog groter publiek bereiken. Ook zal AudioLab eigen shows in alle genres produceren. VBK heeft de ambitie met AudioLab zijn positie als mediamerk te versterken en een autoriteit te worden op het gebied van verhalende en amusementspodcasts.

Hedi de Vree is aangesteld als uitgever podcasts bij VBK AudioLab. Samen met commercieel directeur VBK Caroline Mouwens zal zij vorm geven aan de nieuwe businessunit.

Caroline Mouwens: ‘Podcasting is een sterk groeiende markt die vol in ontwikkeling is. Dankzij onze medewerkers en auteurs hebben wij de creativiteit en de potentie écht iets toe te voegen aan wat er in Nederland al is aan podcasting.’

Hedi de Vree: ‘Naar verhalen luisteren zit in ons DNA, dat is nog ouder zelfs dan het geschreven woord. Een podcast is dus een prachtige nieuwe, maar natuurlijke, vorm waarin wij naar verhalen kunnen luisteren en het is logisch om als uitgever podcasts te omarmen.’

De eerste producties van VBK AudioLab gaan in november live. Discomfort Zone (4 november) gaat over ongemakkelijke ervaringen en hoe die zingeving en zelfkennis brengen. Fulltime Vrijheid met Talitha Muusse (11 november) gaat over financiële vrijheid en wat die voor vrouwen betekent. Beide podcasts zijn ontwikkeld door VBK AudioLab en Kosmos Uitgevers, in samenwerking met Audiohuis.