Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Van Dale Middelgrote woordenboeken nu in Apple App Store

Absolute zekerheid over je opgezochte woorden, waar je ook bent. Dat belooft Van Dale Uitgevers met zijn nieuwe apps voor de iPhone of iPad. Drie jaar na de introductie van apps met de beknopte inhoud van de Pocketwoordenboeken is het tijd voor het grotere werk: Van Dale Middelgrote woordenboeken Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans zijn nu te downloaden in de Apple App Store.Met de Van Dale Middelgrote Apps kunnen Nederlandstalige gebruikers in de praktijk een taal beter begrijpen, spreken of schrijven. Met uitgebreide zoekfuncties, spellingsuggesties bij typefouten en handige instellingsmogelijkheden is de inhoud van de woordenboeken volledig te doorzoeken. Voor gebruik bij het leren van een taal is een overhoorfunctie aanwezig. Informatieve kaderteksten en hoorbare uitspraak bij de vreemde talen maken deze apps compleet. Het is geen enkel probleem om de woordenboeken in het buitenland te gebruiken, want er is geen internetverbinding nodig voor het gebruik van deze apps.

Samenwerking

De nieuwe Van Dale Middelgrote Apps zijn samen met Paragon Software Group ontwikkeld. Deze partij ontwikkelde al eerder de ook beschikbare Pocket-apps voor Van Dale. Paragons snelle SloveEd-engine neemt weinig ruimte in beslag op de iPhone of iPad, maar biedt toch veel zoekmogelijkheden. Hierdoor wordt Van Dales uitgebreide woordinformatie optimaal ontsloten.

Verkrijgbaarheid

Van Dale Middelgrote Apps Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans zijn verkrijgbaar in de Apple App Store (zie ook het overzicht in de Van Dale-webwinkel) en kosten per taal € 39,99. Met het verschijnen van de reeks Middelgrote woordenboeken in de App Store, worden de prijzen van de al beschikbare Van Dale Pocket-apps geüniformeerd en verlaagd. Deze zullen voor iedere taal € 9,99 kosten.