Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Uitgeverij Kok en Boekencentrum Uitgevers onder één dak

Per 1 januari 2017 neemt VBK Uitgevers, waartoe uitgeverij Kok behoort, Boekencentrum Uitgevers over. Kok en Boekencentrum Uitgevers worden hiermee samen marktleider op het gebied van het christelijke boek en verstevigen hun positie in de veranderende markt.

Uitgeverij Kok en Boekencentrum Uitgevers onder één dakDe naam en de activiteiten van Boekencentrum Uitgevers, en de imprints die eronder vallen, worden op dezelfde wijze voortgezet. De medewerkers van Boekencentrum werken per 1 maart 2017 vanuit het pand van VBK Uitgevers in Utrecht, waar ook Kok is gehuisvest. Nico de Waal blijft directeur van Boekencentrum Uitgevers (en van BV Liedboek).

 

Bert Endedijk (uitgeefdirecteur Kok en operationeel directeur VBK): “We zijn heel blij met deze overname. Boekencentrum Uitgevers is een prachtig bedrijf met een sterke positie in de markt. De christelijke boekenmarkt is volop in beweging en we verwachten door de uitbreiding van onze activiteiten de lezers en onze auteurs nog beter te kunnen bedienen.”

 

Nico de Waal (directeur Boekencentrum Uitgevers): “Met behoud van ons uitgeefprofiel gaan we verder in een bredere onderneming met alle voordelen van dien. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Dit is van groot belang voor onze auteurs, onze lezers en de gebruikers van onze kerkelijke uitgaven.”

 

De Protestantse Kerk in Nederland, aandeelhouder van Boekencentrum Uitgevers, draagt de aandelen per 1 januari over aan VBK. De Protestantse Kerk is positief over het samengaan van uitgeverij Kok en uitgeverij Boekencentrum.