Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Uitgeverij Houtekiet slaat nieuwe weg in: Els Wouters volgt Stefaan Werbrouck op als uitgever

Uitgeverij Houtekiet, onderdeel van de Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep, krijgt een vrouw aan het roer. Stefaan Werbrouck, die twee jaar geleden Leo De Haes opvolgde als uitgever, keert terug naar de journalistiek. Huidig PR- en marketingmanager Els Wouters volgt hem op. Tegelijk wordt het team van Houtekiet versterkt door de aanwerving van een nieuwe acquirerend redacteur.

Houtekiet logoStefaan Werbrouck: ‘Ik wil in de eerste plaats uitgeverij Houtekiet en uitgeefdirecteur Vé Bobelyn en haar team bedanken voor de twee mooie en spannende jaren in het boekenvak. Gaandeweg heb ik echter gemerkt dat mijn hart nog steeds in de journalistiek lag, en daarom heb ik ook beslist om naar die wereld terug te keren.’

 

Directeur VBK België – Houtekiet Vé Bobelyn: ‘Ik heb begrip voor de beslissing van Stefaan want je moet je hart volgen. Na drie jaar aan het hoofd van VBK België was uitgeverij Houtekiet voor mij geen onbekende meer, en daardoor wist ik meteen aan wie ik de vraag zou stellen om hem op te volgen. Els Wouters, een dierbare collega die jarenlang ervaring heeft met de marketing van boeken en de afgelopen twee jaar bijna uitsluitend met het Houtekiet-fonds bezig is geweest. Maar vooral haar achtergrond en haar passie voor het uitgeven vormen haar kracht om deze functie op te nemen. De voorbije jaren is Houtekiet ook sterk gegroeid. We hebben daarom beslist bijkomend een acquirerend redacteur aan te werven die Els zal ondersteunen. Samen met het VBK-team kunnen zij voor de creativiteit zorgen die nodig is om in een snel evoluerende digitale markt optimaal in te spelen op de wensen van de lezers. Maar vooral kunnen zij een goede samenwerking en relatie uitbouwen met de auteurs, want zij vormen de kern van een uitgeverij en dragen bij tot het succes.’

 

Els Wouters: ‘De voorbije vijftien jaar heb ik als PR- en marketingmanager bij VBK België met veel liefde auteurs begeleid en campagnes bedacht. De stap naar uitgever biedt mij nu de kans om op een andere manier met schrijvers te werken en om dieper in manuscripten te duiken. Tijdens het voorbereiden van mijn doctoraat in de letteren heb ik geleerd om nauwgezet te lezen en te oordelen. De combinatie van beide ervaringen maakt de cirkel rond. Met een doorleefd hart voor literatuur, voor spanning en non-fictie wil ik mooie boeken uitgeven, maar vooral ook op zoek gaan naar lezers. Met een realistische blik op de hedendaagse boekenwereld, met frisse ideeën en een concrete aanpak. Samen met uitgeefdirecteur Vé Bobelyn en een nieuwe acquirerend redacteur ga ik de uitdaging aan om Houtekiet nog breder en relevanter te maken mét een female touch. Ik geloof erin dat wij het verschil kunnen maken door met een klein maar ervaren team boeken uit te geven vanuit empathie en met een goeie neus voor wat er leeft. Ik kijk ernaar uit u te mogen verwelkomen. Als auteur, als supporter, maar vooral als lezer van onze prachtige boeken!’