Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Tv-serie ‘Nieuwe buren’, naar het boek van Saskia Noort

Katja Römer-Schuurman en Thijs Römer gaan samen met Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh de hoofdrollen vertolken in de televisieserie Nieuwe buren, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort.

saskia-noort-nieuwe-burenIn ‘Nieuwe Buren’ spelen Daan (‘Alles Is Liefde’, ‘Bernard, Schavuit Van Oranje’) en Bracha (‘Moordwijven’, ‘Vet Hard’, ‘Van God Los’ de serie) het voor het oog onopvallende koppel Peter en Eva. Zij kopen een huis in Zonnewijk, in de hoop daar gelukkig te worden met hun kind(eren), maar nog vóór de verhuizing slaat het noodlot toe als Eva veel te vroeg bevalt en dochter Lieve overlijdt. Vooral voor Eva breekt een zware tijd aan.

Peter zou het hoofdstuk kinderen het liefst afsluiten, hij heeft lui zaad en het overleden kindje was van een donor, maar voor Eva staat vast dat ze moeder wordt. Terwijl Eva steun vindt bij haar nieuwe buurvrouw Rebecca, gespeeld door Katja (‘Divorce’, ‘Charlie’ en ‘All Stars’), trekt Peter steeds vaker op met Steef, de man van Rebecca, gespeeld door Thijs (‘Moordvrouw’ en ‘Alles Is Familie’). Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee stellen waarin lief, leed en uiteindelijk ook het bed wordt gedeeld. Eén en ander blijft in Zonnewijk niet onopgemerkt en heeft dramatische gevolgen.

De tiendelige serie wordt uitzonden op RTL en zal volgend jaar te zien zijn. Het boek Nieuwe buren verscheen in 2006 bij Ambo|Anthos en was een groot succes, met meer dan 400.000 verkochte exemplaren. Vanaf vandaag zijn alle boeken van Saskia Noort in een nieuwe editie verkrijgbaar voor maar € 10,-.