Geen categorie 25 juni. 2021

‘Totaal gesloopt’ en ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Op 23 juni 2021 heeft de Kinderjury bekendgemaakt dat Totaal gesloopt, deel 14 in de megapopulaire serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury heeft gewonnen in de categorie 10 t/m 12 jaar. De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete is als winnaar verkozen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar.

Jeff Kinney won de prijs al drie keer eerder: in 2020 met Vet koel, in 2018 met Drie keer niks en in 2015 met Gedumpt.

Over Totaal gesloopt

In Totaal gesloopt (Uitgeverij De Fontein) krijgt de familie Botermans onverwacht een erfenis. Bram weet daar wel raad mee. Maar zijn moeder vindt dat het geld verantwoord moet worden besteed: het huis wordt verbouwd. Zodra de werklui beginnen, gaat alles mis; de puinhoop is niet te overzien. Bram is totaal gesloopt en vraagt zich af of er nog iets te redden valt. Dan daalt het stof neer… wordt het verbouwen of verhuizen?

Over De Zoete Zusjes zoeken een schat

In De Zoete Zusjes zoeken een schat (Kosmos Uitgevers) willen Saar en Janna een schat vinden. Een échte. Ze zien het helemaal zitten, want terwijl ze aan het zoeken zijn bedenken ze wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schat zoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt…

De Kinderjury

Alle kinderen in Nederland vormen samen de Kinderjury en stemmen op het beste boek. Jaarlijks doen zo’n tienduizend kinderen mee. Er kan gestemd worden op boeken in twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de lezersprijs van de Kinderboekenweek: de enige prijs voor kinderboeken die volledig door kinderen zelf wordt bepaald.