Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Top Britse thrillerauteurs naar Nederland voor eerste editie Thriller Fest

Zaterdag 2 november 2013 vindt in Eindhoven de eerste editie plaats van Thriller Fest, een nieuw boekenfestival dat helemaal om thrillers en thrillerauteurs draait. Aanwezige auteurs zijn Nicci French, Sophie Hannah, R.J. Ellory, SJ Watson, Peter James, Helen FitzGerald, Hanna Jameson, Jonathan Holt en Robert Goddard.

thriller-fest

Het festival wordt georganiseerd door VBK-uitgeverijen Ambo|Anthos, De Fontein en Luitingh-Sijthoff en de Engelstalige programmering zal een uitdagend en interactief karakter hebben.

Programma

Tijdens Thriller Fest krijgen bezoekers de unieke kans om de auteurs beter te leren kennen tijdens een programma met panels rond interessante onderwerpen, meet & greets, en een afsluitende pubquiz rondom Britse crime. Auteurs en bezoekers gaan met elkaar in gesprek rond onderwerpen als ‘Characters and Series’, ‘Deadlier than the Male’ en ‘The Importance of Research’. Daarnaast krijgen bezoekers tijdens het programmaonderdeel ‘On Writing Suspense’ de kans om schrijfadvies te vragen aan de aanwezige bestsellerauteurs. Het volledige programma staat op de site van Thriller Fest.

Locatie en kaarten

Het festival vindt plaats op een tweetal bijzondere locaties in het centrum van Eindhoven: Het Best Western Premier ART Hotel en Igluu, beide gevestigd in voormalige Philips-fabrieken. Bezoekers van Thriller Fest kunnen kiezen tussen verschillende kaartsoorten, waarbij ook een variant met diner en overnachting in het ART Hotel wordt aangeboden.

Samenwerkingsverband

Voor de organisatie en promotie van Thriller Fest zijn de uitgeverijen een samenwerkingsverband aangegaan met auteursevenementenbureau Shared Stories en boekhandelsorganisatie Libris/Blz. Het festival zal zowel online als instore bij alle Libris- en Blz-boekhandels worden gepromoot. Ook verzorgt Libris/Blz de boekverkoop tijdens het festival.

Contact tussen lezer en auteur

Dorien van Londen van Shared Stories: ‘Thriller Fest biedt liefhebbers van thrillers een unieke kans om op één dag in één keer vele Britse topauteurs persoonlijk te ontmoeten. En dat op een prachtige, historische plaats in Eindhoven. De voertaal is Engels, maar dat zal het contact tussen lezer en auteur niet in de weg staan; het programma is zo samengesteld dat er ruimschoots gelegenheid is om elkaar goed te leren kennen en alles van jouw favoriete schrijver te weten te komen.

Ambo|Anthos, Luitingh-Sijthoff en De Fontein kwamen gezamenlijk met dit idee, en ook de auteurs waren direct enthousiast. Ze komen graag om hun lezers nog beter te leren kennen.’

Wilt u meer informatie over Thriller Fest of bent u geïnteresseerd in een interview met een van de aanwezige auteurs tijdens Thriller Fest? Neem dan contact op met Shared Stories, Dorien van Londen: telefoon 06-21824000; e-mail: info@thrillerfest.nl. Volg ons ook op www.facebook.com/thrillerfest of Twitter @ThrillerfestNL