Nieuwsberichten 18 januari. 2019

Thomas Olde Heuvelt schrijft geschenk Spannende Boeken Weken 2019

Thomas Olde Heuvelt schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2019. Dit is zojuist bekendgemaakt in Tijd voor Max op NPO1. Thomas beleefde groot (inter)nationaal succes met zijn thriller HEX (2016), een ‘briljant en volstrekt origineel’ boek, aldus Stephen King.

Tijdens de Spannende Boeken Weken 2019, van zaterdag 1 t/m vrijdag 21 juni 2019, geeft de boekhandel Olde Heuvelts geschenkboek Dolores Dolly Poppedijn cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Thomas Olde Heuvelt: “Een enorm dankbare opdracht. De novelle leent zich perfect voor de echt gemene spannende vertellingen waar ik verzot op ben. Roald Dahl was daar een grootmeester in. Dolores Dolly Poppedijn vertelt het verhaal van een vrouw die na de dood van haar baby Dolores steeds verder afglijdt tot waanzin in haar poging haar baby te herscheppen. Het is mijn ode aan The Yellow Wallpaper van Charlotte Perkins Gilman (1892), het beste kortverhaal ooit geschreven. Niet alleen een van de eerste werken van de feministische literatuur, dat door de waanzin van de vertelster kritiek leverde op de sociale onderdrukking van vrouwen in Amerika, maar ook een ijzersterke horror story. In dit geschenk kan ik me volop uitleven: verwacht inktzwarte humor, de klassieke onbetrouwbare verteller en flink veel spanning!”

Over Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt (1983) brak wereldwijd door Met zijn horrorthriller HEX, waarvan er in Nederland 75.000 van werden verkocht. Zijn boeken worden in meer dan 30 landen uitgegeven. Op het succes volgden meerdere tournees door Amerika, China, Brazilië en Europa. Ook is er een Amerikaanse televisieserie is in de maak, geschreven door de beroemde scenarioschrijver/producent Gary Dauberman (bekend van It, The Conjuring, Annabelle). Thomas’ enorme schare fans kijkt uit naar zijn nieuwe thriller Echodie in mei 2019 verschijnt.

Over Echo

Thomas Olde Heuvelt - Echo

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.

Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Thomas Olde Heuvelt overtreft zichzelf met Echo. Een verpletterend boek waar je vanaf de gruwelijk spannende openingsscène diep in verdwijnt.