management

Vé Bobelyn

Directeur VBK België

“ VBK heeft een goede strategische keuze gemaakt om van VBK België een aparte entiteit te maken, die wel volledig geïntegreerd is in de groep. ”

- Vé Bobelyn / Directeur VBK België

Vé is sinds 1 oktober 2013 verantwoordelijk voor de Belgische afdeling van VBK alsook voor de Vlaamse uitgeverij Houtekiet die eveneens deel uitmaakt van VBK. Daarvoor was ze marketingdirecteur van Standaard Boekhandel.

Ze is een marketeer in hart en nieren en voelt zich daarom prima thuis bij VBK: ‘Bij VBK zijn ondernemerschap en creativiteit sterk voelbaar doorheen het ganse bedrijf. Ondanks de grillige markt kan VBK daardoor een duidelijke lijn volgen, die we hier ook toepassen. We kunnen bovendien ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en nieuwe concepten onderling uittesten in twee verschillende grondgebieden. België is maar een klein land, met een totaal andere (lees)cultuur dan Nederland. Vlaamse auteurs kunnen hier enorm aanslaan, maar nauwelijks in Nederland en andersom. Ook de marketing en sales vraagt een gedifferentieerde aanpak. Ik vind het een toffe uitdaging om heel nauw betrokken te zijn, met de vrijheid een zelfstandige bedrijfsunit te runnen.’