management

Maurice Kneppers

Directeur Van Dale / domeinen filosofie, wetenschap en geschiedenis

“ Van Dale zorgt ervoor dat mensen succesvol kunnen zijn; of dat nu het halen van een examen Frans is of een foutloze Duitse offerte maken. ”

- Maurice Kneppers / Directeur Van Dale / domeinen filosofie, wetenschap en geschiedenis

Maurice kwam in 2007 bij Van Dale binnen als manager Marketing & Sales en vanaf 2011 is hij er directeur. Hiervoor werkte hij in de snelle wereld van de mobiele telefonie en kon daardoor als geen ander de transformatie van traditionele naar eigentijdse uitgeverij in goede banen leiden.

‘Toen ik in 2007 binnenkwam, bestond tachtig procent van het portfolio nog uit boeken; inmiddels is de helft van de Van Dale-producten digitaal. Ze worden niet alleen gebruikt door particulieren, maar voor een groot deel ook door de zakelijke markt. En nu het onderwijs steeds meer gaat digitaliseren, gaan wij ook in die sector een steeds grotere rol spelen. Van Dale stáát ergens voor. Ik zou nooit kunnen werken voor een merk waar ik geen trots gevoel bij krijg.’

Inmiddels is Maurice ook verantwoordelijk voor strategie van de domeinen geschiedenis (Maarten! en Historisch Nieuwsblad), wetenschap (New Scientist) en filosofie (Filosofie Magazine).

Meer leden van het management