management

Balbina Damen

Manager HR VBK

“ De afdeling HR van VBK draagt bij aan een gezonde en effectieve organisatie, waar iedereen met plezier werkt, elkaar inspireert en van elkaar leert. We focussen op de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers, met de businessplannen van de verschillende uitgeverijen in ons achterhoofd. ”

- Balbina Damen / Manager HR VBK

Balbina geeft sinds 2008 leiding aan de afdeling HR van VBK. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de interne communicatie. Hiervoor werkte ze onder andere bij Hilton International, Ikea en in de advocatuur.

Het leuke aan VBK vindt zij de variëteit aan uitgeverijen, ieder met hun eigen organisatie en karakter. ‘Alle medewerkers zijn breed geïnteresseerde, hoogopgeleide en gedreven professionals. Ze spannen zich in om de mooie producten die onze fantastische auteurs maken, zo goed mogelijk in een steeds veranderende markt te zetten. Dat leidt tot een spannende mix van cultuur en commercie. Daarnaast vraagt het van iedereen grote flexibiliteit en creativiteit om mee te bewegen met de markt. HR is centraal ingericht en adviseert en ondersteunt de VBK-organisatie in alle voorkomende situaties.’