Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Succes voor Pluche van Femke Halsema

Onlangs publiceerde Femke Halsema haar politieke memoires in Pluche (Ambo|Anthos uitgevers). Het boek staat inmiddels twee weken in de top10 van De Bestseller60. Om het succes van Pluche te vieren en te continueren, ging de voormalig Groen Links-voorzitter op 17 maart op campagne langs 5 boekhandels.

Femke Halsema PlucheIn Athenaeum Boekhandel (Amsterdam), Van Rossum (Amsterdam), Venstra Boekhandel (Amstelveen), Linnaeus Boekhandel (Amsterdam) en Hijman ongerijmd (Arnhem) signeerde Femke Halsema Pluche en las voor uit eigen werk.

Over Pluche

Pluche is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek. Twaalfenhalf jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer, maar op 17 december 2011 nam zij afscheid. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer individu worden.

 

In Pluche blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad. Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

Pluche in de media

Er is veel media-aandacht voor het boek: onder andere Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad, AD, Koffietijd, WNL op Zondag, Opzij, Gijs 2.0, Trouw De 10 Geboden, De Correspondent, Margriet en ZIN besteedden er aandacht aan. Bekijk hieronder een fragment uit Pauw van donderdag 3 maart.

 

 

Ook op social media is er veel aandacht voor Pluche; bekijk o.a. de berichten met #pluche op Twitter.