Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Stephen R. Covey overleden

Maandagavond is bekendgemaakt dat Stephen R. Covey op 79-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een fietsongeluk in april. Stephen R. Covey was de meest invloedrijke managementdenker ter wereld, die na een leven lang wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op 58-jarige leeftijd de bestseller De 7 eigenschappen van effectief leiderschap schreef.Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. In Nederland wordt zijn werk uitgebracht door Uitgeverij Business Contact (Atlas Contact).

 

Het gedachtegoed van Covey is van grote invloed op miljoenen managers en professionals. In 1993 verscheen De 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Sindsdien is het ongekend populair: er zijn in Nederland meer dan 300.000 exemplaren van verkocht. Andere belangrijke boeken van zijn hand zijn De 8ste eigenschap, Prioriteiten en zijn laatste boek Het 3de alternatief, waarmee hij zich van zijn maatschappelijke kant liet zien. In totaal zijn er in Nederland en België meer dan 500.000 exemplaren van zijn werk verkocht.

 

Annemie Michels, uitgever van Business Contact, laat weten geraakt te zijn door het plotselinge overlijdensbericht, en wil benadrukken hoe vernieuwend en baanbrekend Covey is geweest: ‘Hij was een van de eersten die over de manager als mens begon te schrijven. Dat was tot die tijd not done. Het draaide bij management tot dan toe om processen, systemen en technieken. Covey beschreef destijds heel goed de overgang van het industriële tijdperk naar de diensteneconomie, waar het er vooral om gaat wie jij zelf bent en wat je kunt. In tegenstelling tot veel andere zelfhulpboeken, gaat het werk van Covey bovendien niet alleen over het zelf of het individu, maar ook over de ander en over effectieve samenwerking in teams of organisaties. Daarmee is zijn werk rijk en compleet. Ook als mens was hij inspirerend, belangstellend en warm. Hij zal gemist worden.’