Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Saskia Noort gasthoofdredacteur Margriet

‘Het leven van Sylvie Meis zou een thriller van mij kunnen zijn.’ Deze uitspraak is een van de verrassende uitspraken die auteur Saskia Noort doet in háár Margriet. De koningin van de Nederlandse thriller is namelijk deze week gasthoofdredacteur van het weekblad en dat levert een opvallende mix van onderwerpen op.saskia-margrietZo wilde Saskia in haar nummer per se aandacht voor drie vrouwen die recent veel, en ook negatief, in de publiciteit zijn geweest om hun een hart onder de riem te steken. Ze schreef daarom zelf een brief aan Sylvie Meis en vroeg Sylvia Witteman en Eva Hoeke datzelfde te doen voor Nigella Lawson en Connie Palmen.

Verder in dit nummer…

…een openhartig gesprek met Humberto Tan en de échte eetclub van Saskia (met o.a. Kluun en Jan Heemskerk). Ontroerend is de brief die zoon Mathieu aan zijn moeder schreef, maar ook de prachtige foto die opa Cees Noort van zijn dochter en kleinzoon maakte. Samen met dochter Julia showt Saskia hippe zomermode, ze onthult haar lievelingsboeken, toont haar favoriete plekken op Ibiza, deelt foto’s uit haar privé-fotoalbum én heeft een interview met een schrijver die zij zeer bewondert: Tommy Wieringa.

Survivalgids

Ook een survivalgids voor single vrouwen mocht niet ontbreken. Saskia: ‘Ook ik bevond me ineens in die positie van alleenstaande vrouw. En het is geen gemakkelijke periode, als je net alleen bent. Daarom leek me een handboek heel nuttig.’

Margriet 12 met Saskia Noort als gasthoofdredacteur ligt vanaf vrijdag 14 maart in de winkel.