Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Podcast Ons creatieve brein van Dick Swaab op een na best beluisterd

De podcast Ons creatieve brein van hoogleraar Dick Swaab staat op nummer 2 van best beluisterde podcasts op iTunes. Op SoundCloud is de podcast inmiddels ruim 2100 keer gedownload.dick-swaab-podcast-ons-creatieve-brein

De podcast Ons creatieve brein verkeert in goed gezelschap op de lijst met best beluisterde podcasts van iTunes: direct na De Correspondent en voor NOS Met het Oog op Morgen.

 

De zevendelige podcast van Dick Swaab werd op dinsdag 13 december gelanceerd. Na een inleidend deel gaan de overige colleges van de podcast over Hoe ontstaat creativiteit?, Waarom houd je van muziek?, Wat doet kunst met je?, Hoe hersenen je kunnen bedriegen, Hoe werkt je bewustzijn? en Waarom is iedereen anders?

 

‘Wij hebben zelf enorm genoten van zijn college bij de boekpresentatie van Ons creatieve brein en daarom wilden we dit beschikbaar maken voor lezers. Dat het meteen zo’n succes is, is voor ons een aangename verrassing’, aldus Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever Atlas Contact.

 

Dick Swaab is de beroemdste neurobioloog van Nederland en omstreken. Hij werkt in Amsterdam en Hangzhou (China). Van Wij zijn ons brein zijn alleen al in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht; het is inmiddels in 15 landen verschenen. In september 2016 verscheen de opvolger, Ons creatieve brein. Hoe mens en wereld elkaar maken.

 

De podcast is te beluisteren via iTunes, atlascontact.nl en SoundCloud.