Nieuwsberichten 23 februari. 2018

Pitstopsessie Vught: seminar over bureaucratie met René ten Bos

Op 4 april 2018 organiseren Filosofie Magazine en marketingadviesbureau Satori in de reeks Pitstopsessies Vught het seminar 'Bureaucratie in organisaties. Mogen we eindelijk gewoon ons werk doen?' Spreker is Denker des Vaderlands en Hoogleraar Filosofie van Managementwetenschappen René ten Bos.

Pitstopsessie Vught: seminar over bureaucratie met René ten Bos - VBKMogen we gewoon ons werk doen? Een vraag die in het achterhoofd speelt bij veel professionals – hetzij in de zorg, in het onderwijs of bij gemeenten. De hoeveelheid tijd die we kwijt zijn aan rapporten opstellen, tijdschrijven, functioneringsgesprekken of KPI’s in kaart brengen, is een grote bron van ergernis. Het verwijdert ons namelijk verder van de essentie van ons werk. Kunnen we zonder die bureaucratie?

Denker des Vaderlands en Hoogleraar Filosofie van Managementwetenschappen René ten Bos schreef er een boek over: Bureaucratie is een inktvis (2015). Hij won er in 2016 de Socrates Wisselbeker mee, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest urgente, oorspronkelijke en Nederlandstalige filosofieboek.

Over de pitstopsessie

In het seminar ‘Bureaucratie in organisaties. Mogen we eindelijk gewoon ons werk doen?’ neemt Ten Bos je mee door het rotsachtige landschap van bureaucratie en biedt hij een nieuw, hoognodig, perspectief.

Ten Bos heeft een fascinerende kijk op de bureaucratie. Hij onderschrijft dat we deze nodig hebben, en wel meer dan we denken. Ze geeft ons een idee van controle, maakt de wereld voorspelbaar en remt door haar stroperigheid ondoordachte veranderingsdrift af. Tegelijkertijd beschrijft hij de bureaucratie als een glibberige inktvis, iets waar we nooit echt grip op kunnen krijgen. Hoe dienen we ons dan te verhouden tot bureaucratie? Tijdens deze Pitstop bent u onder leiding van een uiterst bekwame en inventieve spreker deelgenoot van deze zoektocht. Lees meer over de pitstopsessie in deze folder.

Details

Het seminar vindt plaats op 4 april 2018 in ZIN, het klooster voor zingeving en werk in Vught. De deelnamekosten bedragen € 399,- (excl. btw) per persoon. Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch, afsluitende borrel, én het boek Bureaucratie is een inktvis. Je meldt je per mail via aanmelden@vbku.nl.