Geen categorie 21 mei. 2021

Overschot van René Appel genomineerd voor de Gouden Strop 2021

Overschot van René Appel is genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. Jurylid Arno Ruitenbeek (journalist en recensent van VN’s Detective & Thrillergids) over het boek: ‘Overschot is een psychologische thriller om van te likkebaarden. Als er een Nederlandse auteur is die onze vaderlandse taal in ere houdt, is het wel de voormalig bijzonder hoogleraar verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal.’

Lees meer over Overschot op de website van Ambo|Anthos uitgevers.

De winnaar van de Gouden Strop wordt op 5 juni bekend gemaakt. Onder de titel ‘De Nederlandse thrillerprijzen 2021’ worden die dag vanuit de Bibliotheek Utrecht Neude via een livestream de vier belangrijkste thrillerprijzen uitgereikt. Naast de Gouden Strop zijn dat de Hebban Thrillerprijs, Schaduwprijs en Zilveren Strop. De uitreiking vormt het startschot voor ‘De week van het spannende boek’ die op maandag 7 juni begint.

Met ‘De Nederlandse thrillerprijzen 2021’ bundelen de Bibliotheek Utrecht, lezersplatform Hebban.nl en de Stichting Gouden Strop de krachten voor een jaarlijks thrillerevenement. Door de coronamaatregelen is de prijsuitreiking dit jaar voor publiek alleen online te volgen.