Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Opzij roept Herna Verhagen uit tot machtigste vrouw van Nederland 2014

Topvrouw Herna Verhagen van PostNL is door maandblad Opzij (Veen Media) uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland van 2014. Volgens de jury is het volledig aan Verhagen te danken dat PostNL voorzichtig weer positieve resultaten mag noteren.

herna-verhagenHet is haar gelukt om het geplaagde postbedrijf in rustiger vaarwater te brengen, oordeelt de jury. “Niet alleen een uitstekend leider, bouwer en verbinder; Herna Verhagen weet op zeer sympathieke wijze ook de vrouwenzaak op een natuurlijke en gezaghebbende manier naar voren te brengen.”

Media-aandacht

Veel media meldden het nieuws. Zo was het onder meer een item in het NOS journaal en bij RTL Nieuws.

Oeuvreprijs voor Neelie Kroes

De top-100 machtigste vrouwen van Nederland bestaat uit verschillende categorieën, waaronder bedrijfsleven, politiek en cultuur. Op de lijst stonden dit jaar onder anderen Olcay Gulsen, Jet Bussemaker en Linda de Mol.

 

Eurocommissaris Neelie Kroes ontving in Theater Amsterdam de Oeuvreprijs Machtige Vrouwen. Opzij roemt Kroes om haar inzet voor de carrières van vrouwen. “Ze is het rolmodel voor vrouwen van nu en is al bijna vijftig jaar op topniveau succesvol als staatssecretaris, minister, bestuursvoorzitter, zakenvrouw en eurocommissaris.”

Publieksprijswinnaar: Vanessa Evers

De lezers van Opzij mochten eveneens hun stem laten horen en riepen Nederlands hipste professor uit tot de winnaar van de Opzij Talent Award 2014: een publieksprijs voor talenten op weg naar de top. Vanessa Evers is hoogleraar human media interaction. Aan de Universiteit Twente creëert zij de technologie van de toekomst: robots.

Zesde top-100 van invloedrijke vrouwen

Het is de zesde keer dat Opzij een top-100 van invloedrijke vrouwen samenstelde. Eerder wonnen onder anderen Renée Jones Bos (2012), secretaris-generaal van Buitenlandse zaken en FNV-leider Agnes Jongerius (2013) de prijs.