Nieuwsberichten 22 september. 2017

Oorsprong van Dan Brown: Boek van de Maand oktober

Op 3 oktober 2017 is bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de langverwachte nieuwe thriller Oorsprong van Dan Brown verschenen. In oktober 2017 is de nieuwe Dan Brown Boek van de Maand op Boekenwereld.com.

In oktober bestel je het Boek van de Maand zonder verzendkosten via Boekenwereld.com.

Over Oorsprong

Dan Brown - Oorsprong - coverProfessor Robert Langdon heeft opnieuw de hoofdrol. Ditmaal speelt het verhaal zich volledig af in Spanje, en wel in Madrid, Barcelona, Sevilla en Bilbao, de stad van het Guggenheim Museum.

Dan Brown weeft in Oorsprong wederom een mozaïek van codes, wetenschap, religie, geschiedenis, kunst en architectuur tot een razend spannende thriller. Maar er wordt een frisse draai gegeven aan de stijl die zijn handelsmerk werd doordat nu moderne kunst en innovatieve technologie een belangrijke rol spelen. Hierdoor wordt aan zijn schrijverschap een nieuwe dimensie toegevoegd.

Lees nu: proloog en eerste hoofdstuk

Benieuwd? Je kunt gratis de proloog en het eerste hoofdstuk lezen via onder de website DanBrown.nl.

Prachtig interview met Dan Brown

Afgelopen weekend zond CBS News een boeiend interview met Dan Brown uit, opgenomen in zijn prachtige bibliotheek. Over het succes, de enorme kritiek, het geloof en zijn ouders.

Lezing over Oorsprong

Dan Brown komt in oktober naar Nederland. De Amerikaanse bestsellerauteur zal onder andere op zondag 22 oktober in Paradiso in Amsterdam een lezing geven over zijn nieuwe boek. Dit evenement organiseert Luitingh-Sijthoff in samenwerking met The John Adams Institute. Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar via www.john-adams.nl. LET OP: het evenement is uitverkocht!

Ook is er op 22 oktober in Paradiso een Dan Brown Student Event, een lezing en debat voor studenten. Daarnaast opent AKO op 3 oktober in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff de eerste Dan Brown Experience Store, op Utrecht Centraal Station.

Over Dan Brown

Dan BrownDan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs van het moment. Hij brak wereldwijd door met zijn thrillers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie, Het Verloren Symbool en Inferno. September 2016, dertien jaar na het fenomenale, internationale succes van De Da Vinci Code, verschijnt  een young adult-versie voor 13+ van deze wereldwijde bestseller.

Als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol.

Tot hij besloot zich volledig op het schrijven te storten, doceerde Dan Brown Engels aan de Philips Exeter Acadamy. Samen met zijn vrouw Blythe, die kunsthistorica en schilderes is, gaat hij regelmatig op reis om research voor zijn boeken te doen.

De thrillers van Dan Brown zijn in 56 landen uitgegeven en er werden meer dan 200 miljoen boeken van verkocht. In Nederland en België zijn meer dan 5 miljoen exemplaren in Nederlandse vertaling over de toonbank gegaan.