Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Nu in de winkel: Hemelvaart, Judith Koelemeijer

Vanaf 22 augustus is Hemelvaart, het nieuwe boek van Judith Koelemeijer (Atlas Contact), verkrijgbaar. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt de auteur van Het zwijgen van Maria Zachea het dramatische verhaal uit haar jeugd.

In de zomer van 1985 viert zij met vijf vriendinnen vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Tot er de laatste nacht een ongeluk gebeurt waarbij een van de vriendinnen, Annette, om het leven komt.‘Ik wilde al lang over Annette schrijven. Zij is het verhaal van mijn jeugd, of beter gezegd: van het einde ervan. Nog geen week nadat we zonder haar waren teruggekeerd uit Griekenland, zette ik de eerste woorden op papier. Ik heb die dagboekaantekeningen nog steeds. Op dertig A4-multomapvellen staat gedetailleerd wat ik heb meegemaakt.
Maar dat wil niet zeggen dat het ook wáár is. Of dat ik er toen werkelijk iets van begreep.’

Hemelvaart. Op zoek naar een verloren vriendin is een waargebeurd verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.