Nieuwsberichten 24 oktober. 2019

NS Publieksprijs 2019: Rinkeldekink en Wees onzichtbaar genomineerd

Op 23 oktober 2019 werden de zes genomineerden voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt. Op de lijst staan onder andere Rinkeldekink van Martine Bijl (Uitgeverij Atlas Contact) en Wees onzichtbaar van Murat Isik (Ambo|Anthos uitgevers).

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen.

Stemmen kan tot en met 20 november via www.nspublieksprijs.nl, in de boekhandel of openbare bibliotheek op één van de genomineerden of op een oorspronkelijk Nederlandstalig boek naar keuze.

Stem hier rechtstreeks op:

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Rinkeldekink van Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar zij vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie. Haar taalvermogen bleef onaangetast. Over therapeuten, over welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen schrijft ze eerlijk, met wrange humor, zonder opsmuk en daardoor indrukwekkend.