Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Nieuwe woorden in Van Dale

De Dikke Van Dale is ongeveer 1.500 woorden aangekomen. Ze zijn te vinden in het volledig vernieuwde Van Dale Online en in het nieuwste Van Dale Elektronisch groot woordenboek van de Nederlandse taal.Kent u dat? Dat de vlaggenschipwinkel in de toeristenval gewoon te verleidelijk was? En dat u nu al dwalend door een voedselwoestijn last hebt van een enorme stilettokater? Zoek dan een bankje en pak uw smartphone. Retweet een flarf of ga gezellig wordfeuden. Een andere vorm van casual gaming mag natuurlijk ook, maar wij zijn nu eenmaal gek op woordspelletjes.

Economie en digitalisering

Nieuwe woorden zijn altijd speciaal. Ze maken veranderingen in de samenleving zichtbaar en geven stof tot nadenken. Vooral de economie en steeds verder gaande digitalisering leveren dit jaar een stortvloed aan nieuwe woorden op.

Nieuwe woorden, meer diepgang

De digitale Dikke Van Dale is niet het enige woordenboek dat nieuwe woorden verwelkomt. Ook aan Hedendaags Nederlands en de vertaalwoordenboeken Engels, Frans en Duits zijn honderden nieuwe woorden toegevoegd. Bovendien zijn bij de laatste drie nu ook complete overzichten met vervoegingen en verbuigingen te vinden. Denk hierbij aan de vervoegingen van Franse werkwoorden, de naamvallen en meervouden bij bijna alle Duitse zelfstandige naamwoorden en meervoudsvormen bij het Engels.

Nieuwe techniek, vaker updates

Van Dale Online is drastisch vernieuwd. De interface bestaat nu uit een overzichtelijk scherm met meer zoekmogelijkheden dan voorheen. Bovendien zullen inhoudelijke updates vaker uitgevoerd worden en is het aantal voordeelpakketten uitgebreid.

Verkrijgbaarheid

Toegang tot Van Dale Online is exclusief via de Van Dale-webwinkel te bestellen. De nieuwe versies van de Van Dale Elektronische woordenboeken zijn daar ook snel te downloaden. Voor afname van meer dan 10 licenties neemt u contact op via zakelijk@vandale.nl of 088-700 2667.