Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Nieuwe woorden in Dikke Van Dale Online

Nieuwe woorden ontstaan voor de dingen waar we het meest mee bezig zijn. En eerlijk is eerlijk: dat is de smartphone, maar dat zijn ook zaken als voeding en gezondheid. De nieuwste woorden zijn nu allemaal weer te vinden in de Dikke Van Dale Online. 

Via www.vandale.nl/proberen kan dat zelfs gratis. De update is ook uitgevoerd op de vertaalwoordenboeken en de downloadsoftware van de woordenboekenmaker.

 

Nieuwe woorden in Dikke Van Dale Online

Het moet gezegd worden. Je mag dit gerust vind-ik-niet-leuken. Daar waar zich veel boven onze hoofden lijkt af te spelen (nee, geen dronecamera), kijken we – meer dan ooit sinds de hele internetgeschiedenis – vooral naar onze telefoons. Als smombies en web-only wiebelzielen houden we wandelzoektochten naar digitale beestjes en verstopeieren tot we last krijgen van een appnek. De telefoonarts verwijst je door naar de secondopinionarts, waar je in de ongemakkelijke stilte van de wachtkamer nog wat netflixt als wachtverzachter. Daarna snel naar je bel-etagewoning. Of beter gezegd: naar de buren. Want daar ligt je maaltijdbox met smaakjesthee en recepten voor kokosyoghurt met granola voor je klaar.
C’est ça, ik ben even sjaak-afhaak. Laat de bitrot maar komen.

Verkrijgbaarheid

Toegang tot Van Dale Online is aan te schaffen via de Van Dale-webwinkel. Toegangsprijzen variëren afhankelijk van de afgenomen taal en periode. Een weektoegang tot Van Dale Online kost € 12,50. Een gratis jaartoegang tot datzelfde pakket is inbegrepen bij Dikke Van Dale in boekvorm.