Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Nieuwe roman Herman Koch aan Duitsland verkocht

Nog voor de publicatie van Geachte heer M. van Herman Koch bracht de Duitse uitgever Kiepenheuer & Witsch al een zeer overtuigend bod uit op de vertaalrechten. Op de beurs in Londen werd de deal rondgemaakt.

herman-koch-geachte-heer-mKerstin Gleba, Kochs Duitse uitgeefster, heeft de roman in het Nederlands kunnen lezen. ‘Toegegeven, toen ik aan Geachte heer M. begon verwachtte ik niet minder dan een meesterwerk, maar dat het zó goed zou zijn kon ik bijna niet geloven. Herman Koch is er weer in geslaagd zichzelf te overtreffen. […] Geachte heer M. is meesterlijke vertelkunst op het hoogste niveau. Wereldliteratuur aan de pols van de tijd.’ Om het Duitse lezerspubliek niet te lang op de nieuwe Koch te laten wachten, is de vertaling al in gang gezet.

Geachte heer M. is een grootse roman over jaloezie en afgunst, vriendschap en liefde. Met zijn wereldwijd geroemde scherpe blik ontziet Herman Koch ook nu weer niets en niemand.

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en schrijver. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Koch wereldberoemd werd. Het diner werd verkocht aan maar liefst 37 landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. In 2011 verscheen Zomerhuis met zwembad, dat eveneens een groot succes was.