Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Nieuw: boek Kinderbuik, dr. Judith Deckers-Kocken

Dr. Judith Deckers-Kocken werkt al meer dan twintig jaar als kinderarts voor maagdarmleverziekten in verschillende ziekenhuizen. In haar praktijk ondervond ze dat chronische aandoeningen en onverklaarbare buikklachten bij kinderen vaak verholpen kunnen worden door gezonde voeding, aandacht en liefde, beweging, bewust ademen en yoga. In haar boek Kinderbuik brengt ze haar ervaringen samen voor alle kinderen (ziek of niet), ouders, verzorgers en iedereen die beroepsmatig met kinderen te maken heeft.

Lees hier het eerste hoofdstuk uit Kinderbuik en/of bekijk de boektrailer onderaan dit bericht.

kinderbuik-judith-deckers-kockenChronische aandoeningen en onverklaarbare buikklachten bij kinderen

In de afgelopen jaren is in Nederland het aantal kinderen met chronische aandoeningen toegenomen tot meer dan een half miljoen. Bovendien hebben 100.000 kinderen functionele (= onverklaarbare) buikklachten. Een zorgwekkende ontwikkeling, vindt ook kinderarts dr. Judith Deckers-Kocken.

Bestel nu

Vernieuwende visie op gezondheid

Judith Deckers-Kocken is dankbaar dat zij als regulier kinderarts kan werken, maar ziet ook de beperkingen van de visie van de westerse geneeskunde: men zoekt zelden bewust naar de oorzaak van een klacht of symptoom. Daarom heeft ze een vernieuwende, multidisciplinaire, integrale aanpak ontwikkeld waarbij een kind als eenheid van lichaam, geest en ziel gezien wordt. De rol van voeding als medicijn is in de westerse geneeskunde ook nog sterk onderbelicht; die speelt een grote rol in de visie van Deckers-Kocken.

Voeding, beweging en ontspanning

Deze visie is niet alleen van toepassing op kinderen met buikklachten, maar op gezondheid in het algemeen. Judith Deckers-Kocken wil met deze visie en dit boek bijdragen aan het terugdringen van chronische aandoeningen en erger voorkomen.

Het kan kinderen en volwassenen helpen om zich meer bewust te worden van de rol van voeding, beweging en ontspanning voor hun gezondheid. Je kunt dit heel simpel zelf beïnvloeden: met behulp van je eigen aandacht kom je in verbinding met wie je werkelijk bent. En als kinderen al jong leren om te benoemen wat er goed gaat, wat er NU fijn is, betekent dat een groot verschil voor hun kwaliteit van leven. Het ervaren van geluk is zo minder afhankelijk van beperkingen.