Nieuwsberichten 16 juni. 2017

Nieuw boek Ayaan Hirsi Ali: ‘Ketters. Een pleidooi voor een hervorming van de islam’

Bij Uitgeverij Atlas Contact verschijnt op donderdag 26 maart Ketters. Pleidooi voor een hervorming van de islam van Ayaan Hirsi Ali. ‘Vroeger was ik van mening dat de islam niet vatbaar was voor hervorming. Toen kwam de Arabische lente. En ik dacht alleen maar: ik had het mis. Gewone moslims zijn wél bereid tot verandering.’

Ayaan Hirsi Ali KettersPleidooi voor hervorming van de islam

Met de Arabische Lente leek de islamitische wereld aan een veelbelovende omslag bezig. Maar de recente aanslag op Charlie Hebdo, de opkomst van de barbaarse IS en de oorlogen in Syrië en Irak tonen aan dat de relatie tussen de islamitische samenlevingen en het Westen weinig is veranderd, en een gevaar vormt voor de wereldvrede. Ayaan Hirsi Ali pleit voor een reformatie van de islam – een gematigde islam met gelovigen die kunnen leven met twijfel over de Koran en kritiek op de Profeet verdragen.

Vreedzame verandering en mondiale tolerantie

Ayaan Hirsi Ali daagt de jihadisten onverschrokken uit en beschrijft wat islamieten moeten doen om hun religie van de 7e naar de 21ste eeuw te ‘tillen’. Het Westen moet ophouden concessies te doen, want ‘islam is geen vredelievende religie’, zegt ze. Niet degenen die tegen de vrijheid van meningsuiting zijn, maar hervormingsgezinde Moslims verdienen onze steun.

 

Ketters is geen oproep tot strijd maar een pleidooi voor vreedzame verandering en mondiale tolerantie.

Persaandacht

Donderdag 26 maart interviewde Twan Huys Ayaan Hirsi Ali in Nieuwsuur over haar nieuwe boek Ketters. Pleidooi voor een hervorming van de islam.

Over Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali (1969) werd geboren in Somalië en belandde via Saudi-Arabië, Ethiopië, Kenia en Duitsland in Nederland. Na een spectaculaire carrière in de Nederlandse politiek vertrok zij naar de Verenigde Staten. Haar autobiografie, Mijn vrijheid, werd wereldwijd een bestseller.