Nieuwsberichten 13 oktober. 2017

Nieuw bij Van Dale: De taal der liefde van Ton den Boon

Liefde en seks – er is in onze taal geen ander onderwerp waar zó veel woorden en uitdrukkingen over gaan. In De taal der liefde, literair woordenboek van seks en erotiek verzamelde Ton den Boon allerlei erotische woorden, verlucht met kaderteksten en citaten van meer dan 400 mannelijke en vrouwelijke schrijvers uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur – van 1945 tot nu, van canon tot cult.

Op 8 oktober werd het eerste exemplaar bij boekhandel Van Stockum in Leiden in ontvangst genomen door Ronald Giphart – een citaat uit zijn debuutroman Ik ook van jou (1992) siert het korset op het omslag van De taal der liefde.

Over De taal der liefde

Voor de liefhebbers van het oeuvre van o.a. Gerard Reve, Jan Cremer, A.F.Th. van der Heijden, Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg, Jan Wolkers, Remco Campert, Herman Brusselmans, Tom Lanoye, Saskia Noort, Heleen van Royen, Kristien Hemmerechts, Hafid Bouazza, Martin Bril, Loes den Hollander, Kees van Kooten, Ronald Giphart – en van de daad uiteraard!

Benieuwd? Bekijk een voorproefje in bladerbare pdf.

♥ Een ode aan seks en erotiek in de Nederlandse en Vlaamse literatuur
♥ Meer dan 2600 erotische woorden, verlucht met literaire citaten
♥ Samengesteld door Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale

De taal der liefde is verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. 296 pagina’s | € 17,50 | ISBN: 9789460773600.

Hoe is het met jouw kennis van de taal der liefde?

Hoe is het gesteld met jouw kennis van de taal der liefde? In verband met de Week van het Nederlands (7 t/m 14 oktober) en de verschijning van het boek De taal der liefde heeft Van Dale een gratis dictee gemaakt. Test nu je kennis en maak het Van Dale-dictee ‘De taal der liefde’.